top of page
  • Eva Voogt

Future Me


Schrijf jezelf een brief. Ga naar: www.futureme.org en beschrijf de situatie waarin je nu zit, verzend hem naar jezelf en ontvang hem over één, drie of vijf jaar.



Lieve Eva,


weet je nog dat je deze brief schreef? Je zat toen midden in de corona-epidemie. Het is vandaag dag 28 van de thuisquarantaine. De straten zijn leeg, iedereen zit opgesloten in huis, het is stil in de stad. Niemand weet hoe lang het nog gaat duren. Ik luister nu naar L'aigle noir van Barbara, heb net Een liefde in Parijs van Remco Campert uit en ben geobsedeerd door Jacquemus, een Franse ontwerper. De zon en de rust van de afgelopen weken doen me blijkbaar dromen over het land der liefde. Ondertussen is de realiteit schrijnend: het totaal aantal sterfgevallen in Frankrijk door corona staat nu op 13.197 waaronder iemand jonger dan 10 jaar. Het is een vreemde gewaarwording, de dialectiek van leven en dood, rust en paniek. Hoe kijk jij terug op deze tijd? Met een bepaalde weemoed, of een zekere afschuw?

En wat doe jij nu? Weet je al wat je wil doen met je leven, wat je 'later wil worden'? Of is het allemaal nog een groot vraagteken? Geen zorgen, vooruit plannen heeft niet altijd zin, de wereld kan van het een op het andere moment op zijn kop staan. Dat weet je inmiddels.


Veel liefs,

Eva

Comments


bottom of page